Hyvinvointiteknologia tarkoittaa elämänlaadun ja yksilön turvallisuuden parantamista.
Parempaa elämänlaatua ja yksilön turvallisuutta
Liike- ja sänkyanturit auttavat asukkaita löytämään yöllä tiensä takaisin sänkyyn.
Auttaa löytämään tien takaisin sänkyyn yöllä
xComfort voidaan integroida muihin turvajärjestelmiin.
xComfort voidaan integroida muihin turvajärjestelmiin.

Iäkkäämmille turvallinen tapa asua kotona. Missä haluaisit mieluiten olla?

Hyvinvointiteknologia tarkoittaa ratkaisuja, joiden avulla iäkkäämmät tai toimintarajoitteiset henkilöt voivat asua kotona pidempään. Se lisää elämänlaatua niille, jotka asuvat yksin, ja lisää turvallisuuden tunnetta läheisille.

Langattoman teknologian avulla on helppoa ottaa käyttöön toimintoja, jotka valvovat, käyttävät ja seuraavat tilannetta heidän omassa kodissaan. xComfort kehitettiin älytaloratkaisujen järjestelmäksi, ensisijaisesti valojen, lämmityksen ja turvallisuustoimintojen ohjaamiseen.
Järjestelmä ajattelee itsenäisesti
Jotta ratkaisu toimisi onnistuneesti, sen tulee ymmärtää, mitä käyttäjä tekee ja haluaa. xComfortin ympäristö ja tapahtumat voidaan määritellä skenaarioina, joista kukin käynnistää erilaisen järjestelmätoiminnon. Yksi esimerkki tällaisesta voisi olla dementoitunut henkilö, joka nousee sängystä kello kaksi aamuyöllä eikä palaa sänkyyn 30 minuutin kuluessa. xComfort voi käynnistää nauhoitetun viestin, jossa sanotaan, että nyt on keskiyö ja saattaisi olla hyvä ajatus mennä takaisin sänkyyn. Toinen skenaario voisi olla, että sama henkilö lähtee ulos etuovesta. Tässä tapauksessa viesti lähetetään huoltajalle ja/tai omaisille.

Lisäesimerkki xComfortin toiminnasta eri skenaarioiden mukaan on sen liikeanturien käyttö, jolloin järjestelmä sytyttää valot, kun asukas on paikalla, mutta käyttää samoja antureita turvajärjestelmänä, kun asukas ei ole paikalla. Tai esimerkiksi tulipalon sattuessa, jossa xComfort varoittaa sekä äänimerkillä että valomerkeillä, ja sammuttaa myös sellaiset virtapiirit, jotka saattavat aiheuttaa palovaaran.
Valaistus
Valaistusta voi käyttää manuaalisesti kuten tavallisessakin kotiasennuksessa. On myös mahdollista asettaa automaattisia toimintoja, kuten valojen sytyttäminen liikkeen perusteella (vaatii liikeanturit) tai valojen palamisen aikarajoitus. Ajastustoiminto kuuluu standardivarusteena xComfortin valaistuksenohjauskomponenttiin, sinun täytyy vain valita milloin haluat käyttää kutakin toimintoa.

Järjestelmään voi helposti lisätä esimerkiksi sängyn viereen tai etuovelle katkaisijan, jolla voit katkaista valot ja palovaaralliset virtapiirit (kuten kahvikoneet, silitysraudat, valmistustilassa olevat televisiot jne.).

Toinen käytännöllinen sovellus on "sänkyanturi", joka sytyttää valot makuuhuoneeseen ja sieltä kylpyhuoneeseen vievälle reitille silloin, kun on pimeää ja käyttäjä nousee sängystä.

Etsi asentaja

Ota yhteyttä ja etsi asentajaa.
Etsi asentaja  ►

xComfort-paketit

xComfortilla on valikoima tarpeitasi vastaavia paketteja.
Katso paketteja ►