Rakkestadin kirkko
Rakkestadin kirkko
Rakkestadin suntio: Gunnar Gudim
Rakkestadin suntio: Gunnar Gudim
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy

Säästä 70 000 kWh virranhallinnalla

Rakkestadin keskiaikainen kirkko pysyy lämpimänä uudella xComfortin valaistuksen ja lämmityksen ohjausjärjestelmällä. Näin kirkko on säästänyt 70 000 kilowattituntia vuoden aikana.

Kaikkia Rakkestadin kirkon sähkölaitteita ohjataan xComfort-järjestelmällä ja suntio Gunnar Gudim on äärimmäisen tyytyväinen ratkaisuun.

"Olemme uudistaneet koko kirkon vaihtamalla eristykset, sähköjohdot ja lämmityslaitteet. Asensimme sen jälkeen ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimme hallinnoida kaikkia sähkölaitteita älypuhelimella tai tietokoneella", kertoo Gudim.
Yksinkertainen ja luotettava
Hän kertoo, että kirkon henkilökunta on erittäin tyytyväinen uuteen järjestelmään.

"Se on helppokäyttöinen ja erittäin luotettava. Sen avulla voimme hallinnoida lämmitystä niin, ettemme tuhlaa sähköä silloin, kun kirkko on tyhjä. Näin säästämme kustannuksia. Tämä oli yksi niistä syistä, miksi halusimme ohjausjärjestelmän", kertoo Gudim.

Kun xComfort oli asennettu Rakkestadin kirkkoon, virrankulutus väheni 70 000 kilowattitunnilla hiukan yli vuoden aikana.

"Hallinnoimme kaikkia sähköisiä laitteita joko iPodilla tai kaukosäätönä Internetin kautta. Saatavilla on monia ohjaustoimintoja ja huomasimme voivamme säätää valaistusta ja lämpötilaa eri kirkon eri tiloissa, mikä on erityisen hyödyllistä", mainitsee Gudim.
Tulevaisuuden kirkko
Rakkestad Energy oli vastuussa sähkölaitteiden päivittämisestä ja xComfortin asentamisesta Rakkestadin kirkkoon.

"On kovin miellyttävää, että Rakkestadin kirkolla ollaan näin tyytyväisiä tekemäämme työhön. Olemme saaneet kiitosta kaikilta. Luulen, että 20 vuodessa kaikissa kirkoissa tulee olemaan jonkinlainen asennettu ohjausjärjestelmä, ja monet todennäköisesti valitsevat xComfortin", sanoo Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energyn sähköasentaja.

Hän kertoo, miten tärkeää kirkolle oli, että järjestelmä oli intuitiivinen ja sen käyttö oli tehokasta.

"Tämä oli ensimmäinen kerta, kun asensimme tämän virranvalvontajärjestelmän kirkkoon, mutta se ei varmasti ole viimeinen kerta. Olemme jo laatineet kustannuslaskelman toiselle kirkolle samalla alueella", kertoo Andersen.

Etsi asentaja

Ota yhteyttä ja etsi asentajaa.
Etsi asentaja  ►

xComfort-paketit

xComfortilla on valikoima tarpeitasi vastaavia paketteja.
Katso paketteja ►