FAQ

Mitä xComfort maksaa? ▼

xComfort on ihanteellinen sekä uudisrakentamiseen että remontteihin. xComfortin asentaminen aiheuttaa vain pieniä lisäkuluja siihen, mitä samankaltaisilla ominaisuuksilla varustetut perinteiset järjestelmät maksavat. Lisäetuna on myös uusien ominaisuuksien helppo ja kustannustehokas lisääminen.

xComfortia voidaan käyttää kaiken hallintaan: yksittäisestä lampusta kokonaisvalaistukseen, lämmitykseen ja turvallisuusratkaisuihin. Ja vaikka tarvittava sijoitus kasvaakin ratkaisun runsauden myötä, täydellisiä ratkaisuja on saatavilla kaikille budjeteille.

Lähisähköteknikoltasi saat omalle talollesi sopivan ratkaisun hinnan. Ota yhteyttä  lähimpään asentajaan ja pyydä tarjous.

Tällä järjestelmällä pienennät lämmityskustannuksia. Standarditalossa, jonka lämmityksen ensisijainen lähde on sähkö, voit tilanteestasi riippuen odottaa säästäväsi jopa 20–40 % lämmityksen sähkökuluissa.

xComfort on helppo asentaa muihin samanlaisiin järjestelmiin verrattuna. Tämän ansiosta sen joustavuus on ylittämätön ja hinta edullinen.

Tarvitsenko iPhonea tai Android-puhelinta xComfortin hallintaan? ▼

Et tarvitse iPhonea, iPadia tai Android-puhelinta. Voit hallita valaistusta ja lämmitystä verkkoselaimen kautta tai katkaisimilla, kauko-ohjaimella tai huoneen termostaateilla.

Onko xComfort kannattavampi sijoitus kuin lämpöpumput?  ▼

Se on usein kannattavampi pienellä hallintajärjestelmällä, kuten xComfortilla, mutta saat suurimmat säästöt molemmista. Useissa tapauksissa kuoletat kulut nopeammin xComfortilla kuin lämpöpumpulla, mutta tämä riippuu koosta, sijainnista, eristyksestä sekä talossa jo olemassa olevista energialähteistä.

Voinko asentaa xComfortin itse?  ▼

Kaikkien sähköasennusten tulee olla valtuutetun ammattimiehen suorittamia.  Taitavan xComfort-asentajan löydät täältä. 

Mistä voin ostaa xComfortin?  ▼

Ota yhteyttä yhteen oman alueesi asentajista. Tästä löydät listan xComforteja asentavista asentajista

Voinko yhdistää xComfortin olemassa olevaan ratkaisuun vai pitääkö minun vaihtaa kaikki?  ▼

Sinun ei tarvitse vaihtaa kaikkea. xComfort on joustava ja sitä voidaan käyttää helposti sinulla jo olevien elementtien, esim. katkaisimien kanssa. Laajennukset ja muutokset voidaan tehdä asteittain.

Voinko käyttää nykyisiä katkaisimia vai pitääkö minun vaihtaa kaikki katkaisijat xComfort-katkaisimiin?  ▼

Voit muuntaa olemassa olevat katkaisimet xComfort-katkaisimiksi vaihtamalla sisäjohdotuksen. Myös asentajasi voi toimittaa uusia, muiden valmistajien suunnittelemia katkaisinkehyksiä, esimerkkeinä Elko, Gira, Jung, jne.

Voinko kaukohallita taloani xComfortilla?  ▼

Talon kaukohallitsemiseen tarvitset Internetiä.

Tarvitsenko laajakaistaa talon kaukohallintaan xComfortilla?  ▼

Nopeusvaatimuksia ei ole, joten voit käyttää mobiililaajakaistaa yhtä lailla.

Haluan hallita lämmitystä xComfortilla. Pitääkö minun vaihtaa lämpöpatterit tai lattian alla olevat termostaatit?  ▼

Sinun ei tarvitse vaihtaa lämpöpattereita; yksi xComfort-moduuli voi hallita niitä. Jos käytät lattialämmitystä, termostaatti ja lattia-anturit tulee vaihtaa xComfort-yksiköihin.

Voiko xComfort hallita kaikkia lämpölähteitä?   ▼

Voit hallita sähkötaululämmittimiä, lämpöpumppuja, lämpöpattereita ja keskuslämmitysjärjestelmiä.

Kuinka paljon virtaa säästän hallinnoimalla lämmitystä xComfortilla?  ▼

Se riippuu talon koosta, sijainnista, eristyksestä sekä nykyisistä energialähteistä. Mutta talossa, jonka lämmityksen ensisijainen lähde on sähkö, voit tilanteestasi riippuen odottaa säästäväsi jopa 20–40 % lämmityksen sähkökuluissa.

Voinko ohjelmoida järjestelmän itse?  ▼

Sähköteknikko määrittää ja dokumentoi valaisua, lämmitystä, turvallisuutta jne. ohjaavat toiminnot. Sinä voit helposti itse suorittaa säätöjä, kuten lämmön tai valaisun tason säädöt.

Voivatko useat valokatkaisimet hallita samaa valoa?   ▼

On mahdollista asentaa useita käyttöpisteitä esim. portaiden tai käytävien kumpaankin päähän. Jopa 15 eri käyttöpistettä voi ohjata samaa valoa rinnakkaisesti. Käyttöpisteet voivat olla valokatkaisimia, painikkeita, kauko-ohjaimia, liikkeenhavaitsimia, jne.

Voiko yksi katkaisin sammuttaa talon kaikki valot? ▼

Pääovella sijaitsevalla poissaolopainikkeella tai yöpöydän viereen sijoitetulla yöasetusvalolla varmistat, että kaikki valot sammuvat yhdellä painalluksella. Yhdellä painikkeella voidaan suorittaa useita toimintoja, esim. lämmityksen säätäminen säästötilaan tai kahvinkeittimen virrankatkaisu, silitysrauta, TV tai äänijärjestelmä.